Бой в парламента на Албания. В дневния ред беше включен проектобюджетът

...
Бой в парламента на Албания. В дневния ред беше включен проектобюджетът
Коментари Харесай

Пак меле в албанския парламент

Бой в Народното събрание на Албания. В дневния ред беше включен проектобюджетът за идната година, само че вместо да последва нескончаем спор, съвещанието завърши за пет минути.

Опозиционните депутати, поддръжници на Сали Бериша, първо блокираха със столове трибуната, след което продължиха по към този момент познатия сюжет от последните четири съвещания на Народното събрание. Те бяха срещу наличието на защитата и даже нападнаха физически няколко от тях.

Председателят на Народното събрание Линдита Никола, откакто реши, че няма опция за естествена работа, подложи на гласоподаване проектобюджета, който беше признат с 83 гласа на депутатите от болшинството и част от опозицията, след което съвещанието завърши.

" Единственото ново нещо е одобряването на най-големия обществен бюджет в историята. Той е в размер на към 7 милиарда евро ", съобщи след съвещанието Бленди Чучи, координатор на парламентарната група на Социалистическата партия.

" Що се отнася до борбата на опозицията, ние ще я продължим в Народното събрание. Няма да позволим естествената работа на Народното събрание. Няма да позволим естественото протичане на пленарното съвещание. 4 минути и 29 секунди от пленарното съвещание значат, че парламентарният избор е бил незаконен ", добави Газмент Барди от партията на Бериша.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР